Totalul afișărilor de pagină

joi, 12 decembrie 2013

CURSURI DANS STANDARD BOTOSANI

DANSURILE STANDARD
VALS LENT
Este cel mai popular dintre dansurile standard, fiind derivat din muzica populara germana. S-a raspandit in Europa, incepand cu Italia secolului XIX si de aici in America.
La inceput nu era considerat un dans decent datorita pozitiei stranse dintre parteneri si era practicat in special de clasele burgheze. Cu timpul aristrocratii au adaptat dansul la normele acelor vremuri si a inceput sa fie dansat la marile baluri.
TANGO
Originar din Spania, Tango-ul a fost introdus in Lumea Noua datorita colonistilor spanioli. Este un dans cu un temperament specific, pe o melodie foarte ritmata. La inceputul secolului XIX tango-ul era un dans feminin (nu era un dans de pereche). Tango-ul de societate isi are originile in barurile claselor de jos din Buenos Aires. Povestea lui incepe cu gauchos din Argentina. Purtau cizme mari de piele si miroseau a transpiratie. Calareau toata ziua si de aceea mergeau cu genunchii indoiti. Frecventau baruri de noapte foarte aglomerate si dansau cu fetele de acolo. Din moment ce gauchos nu se spalau si miroseau urat, fetele dansau in partea dreapta a partenerului si isi tineau capul aplecat spre spate. Mana lor dreapta statea pe soldul stang al partenerului cautand portmoneul ca rasplata pentru dansul ce il ofereau. Localul era aglomerat, cu mese mici si rotunde, asa ca perechea dansa in jurul lor sau printre ele.
VALS VIENEZ
Dans de origine populara trioleza ( binecunoscutul “ Lendler ” originar din Bavaria), foarte raspandit în Europa, de secole, stilizat de compozitorii vremii – cei mai cunoscuti fiind: Strauss tatal si fiul, in acest fel fiind legat de Viena. Valsurile vieneze au fost insa consacrate si de alti compozitori de muzica clasica ale caror opere au ajuns adevarate capodopere, printre care amintim “Lacul lebedelor”, “Frumoasa din padurea adormita”, “Spargatorul de nuci”, care au ajuns sa fie cunoscute de o lume intreaga.. Datorita elanului el atrage atat dansatorii cat si spectatori
Valsul era supranumit “dansul interzis”, deoarece cand a ajuns in salile vieneze de dans, partenerilor le era permis sa se atinga! Acesta era un lucru nemaiauzit si a avut ca rezultat defaimarea acestui dans de catre oficialitati ale bisericii si conducatori ai comunitatii austriece. Dar datorita faptui ca era dansul preferat al tinerilor a continuat sa fie dansat. Ca urmare a trecerii catre dansul de salon, s-a transformat intr-un dans elegant, muzica devenind mai rafinata si orchestrata, instrumentele cele mai folosite fiind pianul , vioara si basul.
QUICK STEP
Este tot un dans de origine engleza fiind varianta rapida a foxtrot-ului. Unul din dnasurile care a avut o mare influenta in dezvoltarea sa a fost Charleston-ul. Quick step-ul a devenit foarte popular deoarece a oferit tinerilor din clasa de mijloc a societatii un ritm plin de veselie si dinamism specific varstei lor.
Caracteristic pentru acest dans sunt deplasarile “in fuga” si sariturile, care au un aspect lin si constant.

Detalii:
tel: 0748.37.33.32
tel/fax: 0231.584.107
blog: http://www.botosanidans.wordpress.com
e-mail: infodansbotosani@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu