Totalul afișărilor de pagină

joi, 12 decembrie 2013

CURSURI DANS LATINO BOTOSANI

DANSURILE LATINO
CHA-CHA-CHA
Cha cha a fost “inventat” de violonistul cubanez Enrique Jorrin odata cu lansarea melodiei “La Enganadora” in 1954. Dansul este o evolutie a mambo-ului; este un “triplu-mambo” obtinut prin introducerea unui pas suplimentar pe al patrulea timp. Cha cha s-a raspandit rapid in America de Nord si Europa pana in anii 1960 cand a fost detronat de Pachanga si Boogaloo. Se spune ca numele imita sunetul scos de sandalele cubanezelor ce il dansau.Multi muzicieni au introdus cha cha pe albumele lor, iar cantareti sau cantarete foarte cunoscute au compus melodii de cha cha dansabile: Gloria Estefan, Della Reese, Vicki Carr, Linda Ronstad.
SAMBA
Samba are origini africane fiind dansat in secolul XVI de sclavii adusi pentru a munci pe plantatiile din nordul Braziliei. Isi face aparitia in timpul carnavalului de la Rio pentru care fiecare se antreneaza in scolile de samba ale Rio-ului un an intreg. In Brazilia exista peste 50 de stiluri diferite de samba. A fost introdusa in Europa in 1925 si cativa ani mai tarziu a devenit dans de competitie.
RUMBA
Rumba este un dans in care se spune o poveste de dragoste plina de pasiune si tensiune. Dansatoarea isi seduce partenerul prin miscari provocatoare de sold, iar acesta isi manifesta atractia pentru ea prin miscari barbatesti. Rumba isi are originile in ritmurile aduse de sclavii africani pentru a munci pe plantatiile cubaneze. A fost cunoscut in Marea Britanie cand un grup de cubanezi a vizitat Londra in anii 1920.Ritmul era mult mai rapid fata de cel de astazi. De abia in 1950 a fost considerat dans competitional gratie cuplului de instructori de dans Monsieur Pierre si Doris Lavell.
JIVE
Provine din binecunoscutul Rock Roll, dans specific american, care s-a raspandit in Europa in timpul celui de-al doilea razboi mondial sub forma de Jitteburg. Acest dans este un amestec de Rock , Boogie – Woogie, American Swing si Jitteburg, de unde reiese caracterul expresiv si rapid al Jive-ului El poate fi dansat atat pe ringul de dans la o competitie de dans sportiv, cat si in discoteca sau in cluburi. Cel mai evident element distinctive al acestui dans este viteza
SALSA
Muzica de dans contemporana a afro-cubanezilor care cuprinde elemente de jazz si rock, raspandita la New York de catre imigrantii din Puerto Rico, a devenit cunoscuta la sfarsitul anilor 60. Conceptul a provocat dezbateri in randul muzicienilor si in randul altor “experti”, unii dintre acestia afirmand ca salsa nu este un stil sau un gen specific, ci mai degraba un concept care denumeste o gama variata de genuri afro-latine/caraibiene; altii sustin ca termenul Salsa s-a nascut ca instrument de marketing, cuvant imprumutat din domeniul culinar, in scopul cresterii vanzarilor pentru acest gen de muzica. Muzica salsa are un ritm variat predominant caraibian, popular in multe tari latine. Nu se stie cine a folosit acest nume pentru un gen de muzica si dans, nici de ce, dar toata lumea este de acord ca metaforic termenul este potrivit, pentru ca muzica este “savuroasa”.

Detalii:
tel: 0748.37.33.32
tel/fax: 0231.584.107
blog: http://www.botosanidans.wordpress.com
e-mail: infodansbotosani@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu